4 redenen om zonnepanelen op je dak te leggen

Zonnepanelen zijn populair. Op steeds meer daken zie je deze panelen pronken. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om het dak om te toveren tot een duurzame energiebron. Maar waarom is het zo populair, en is het ook iets voor mij? In deze blog lees je de belangrijkste redenen waarom je nog dit jaar moet kiezen voor panelen op je dak!

Vergelijk offertes op Zonnepanelenrevolutie.nl

Overtuigd? En wil jij ook aan de slag met duurzame energie? Ontdek welke installateurs er in de regio zijn, en wat de kosten zijn. De website www.zonnepanelenrevolutie.nl is een handige hulpmiddel. Hier kun je in 3 stappen eenvoudig jouw situatie schetsen. Dit werkt als volgt.

1. Vul eerst je adresgegevens in
2. Specificeer de opdrachtomschrijving. Geef aan wat voor type dak je hebt, of je wil kopen/huren, wat het jaarlijkse stroomverbruik is en wanneer je de panelen wilt laten plaatsen
3. Vul nu je contactgegevens in. Vervolgens nemen zo’n 3 installateurs die actief zijn in de regio contact met je op met een concreet prijsvoorstel.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Hieronder lees je de belangrijkste argumenten waarom pv-panelen laten leggen op jouw dak misschien wel een heel verstandige keuze is.

Geld besparen
De belangrijkste reden is de geldbesparing, en dat spreekt iedereen aan. Zonnepanelen hebben natuurlijk een initiële aanschafwaarde van een paar duizend euro. Maar dit bedrag verdien je al binnen 6 of 7 jaar terug. Vanaf dan gaan de panelen elk jaar renderen en ga je het echt merken in de portemonnee.

Hogere waarde van de woning
Zonnepanelen op het dak dragen ook bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is het zelfs zo dat de toename in woningwaarde nog hoger is dan de aanschafwaarde van de zonnepanelen. Een stelregel voor duurzame maatregelen rondom een huis is dat iedere euro die de woning per jaar bespaart leidt tot een waardestijging van het huis van 20 euro. Reken dus maar uit wat dit met uw woning doet als je enkele honderden euro’s per jaar bespaart. Dit geldt natuurlijk ook voor isolatie e.d.

Draag een steentje bij aan het milieu
De opwarming van de aarde is niemand onbekend. En het is duidelijk dat ook Nederlanders de komende jaren bij moeten dragen aan minder uitstoot van CO2. Mogelijk gaan we zelfs helemaal van het gas af. Door het plaatsen van zonnepanelen zorg jij ervoor dat er minder “vuile/grijze” stroom wordt geproduceerd. En dat draagt weer bij aan een schoner mileu!

Een veilige investering
Op dit moment is geld sparen niet zo interessant. De rentes zijn laag. Investeren in zonnepanelen is dan ook een van de meest veilige investeringen die je op dit moment kunt doen. De aanschafkosten zijn helder, en het rendement na 6 of 7 jaar is ook duidelijk. Je weet dus precies hoeveel het gaat opleveren. Heb je een spaarpotje liggen, en is jouw dak geschikt voor zonnepanelen? Dan is het dus absoluut interessant om eens om tafel te gaan met een expert in de regio.