Het huren van een minihijskraan is in veel situaties voordeliger voor bedrijven dan het kopen van een kraan. Vooral voor bedrijven die slechts af en toe een kraan nodig hebben, biedt huren van de minihijskraan de nodige flexibiliteit zonder het doen van grote investeringen of onderhoudskosten. Bedrijven krijgen hiermee toegang tot moderne, goed onderhouden apparatuur die voldoet aan de nieuwste veiligheidsnormen. Minihijskranen zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt in krappe ruimtes en voor verschillende industriële, bouw- en installatieprojecten, wat ze tot een waardevolle apparaat maakt voor tijdelijke en specialistische hijstaken.

Kostenbesparend

Een van de belangrijkste redenen om een minihijskraan te huren in plaats van te kopen, is de kostenbesparing op korte termijn. De aanschafprijs van een minihijskraan kan aanzienlijk zijn, variërend van tienduizenden tot zelfs honderdduizenden euro’s, afhankelijk van het model en de capaciteit. Voor bedrijven die de kraan slechts af en toe nodig hebben, kunnen de aanschafkosten de moeite niet lonen. Huren biedt hier een veel voordeligere optie omdat bedrijven enkel betalen voor de periode waarin ze de kraan daadwerkelijk nodig hebben, zonder dat er grote investeringen vooraf nodig zijn. Dit maakt huren bijzonder aantrekkelijk voor kleine bedrijven of bedrijven met een tijdelijk project.

Hijskraanverhuurbedrijf Sankoo

Bij Sankoo.com kan men een hijskraan mét of zonder hijskraanmachinist huren. Natuurlijk mag niet iedereen zomaar een hijskraan bedienen, daar is certificering voor nodig. 

Overige kostenbesparing

Naast de hoge aanschafkosten komen er ook extra kosten kijken bij het bezitten van een minihijskraan, zoals onderhoud en opslag. Een eigen kraan vereist regelmatig onderhoud om veilig en operationeel te blijven. Deze onderhoudskosten kunnen na verloop van tijd oplopen, vooral als de kraan niet vaak gebruikt wordt en er alsnog slijtage optreedt.

Bovendien moeten bedrijven zorgen voor voldoende opslagruimte voor de kraan wanneer deze niet in gebruik is. Dit kan een probleem zijn in stedelijke omgevingen of bij bedrijven die beperkte ruimte hebben. Wanneer een minihijskraan wordt gehuurd, zijn de onderhouds- en opslagkosten inbegrepen in de huurovereenkomst of de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Dit bespaart bedrijven zowel geld als logistieke rompslomp.

Flexibiliteit voor specifieke projecten

Voor bedrijven die vaak verschillende soorten projecten uitvoeren, biedt het huren van een minihijskraan meer flexibiliteit. Elke werklocatie kan andere eisen stellen aan de hijscapaciteit of mobiliteit van de kraan. Door te huren, kunnen bedrijven een kraan selecteren die precies voldoet aan de eisen van het specifieke project, of het nu gaat om het tillen van zware bouwmaterialen op een moeilijk bereikbare locatie of het plaatsen van machines in een kleine ruimte.

In plaats van vast te zitten aan één kraan die mogelijk niet geschikt is voor alle taken, biedt huren de mogelijkheid om telkens de juiste apparatuur te kiezen. Hierdoor kunnen bedrijven efficiënter werken zonder onnodige apparatuur aan te schaffen die niet optimaal wordt gebruikt.

Geen langetermijnverplichting

Het huren van een minihijskraan kan vooral voordelig zijn voor bedrijven die niet regelmatig hijswerkzaamheden uitvoeren. Als een bedrijf bijvoorbeeld een eenmalig project heeft waarbij een kraan nodig is, zoals bij de bouw van een nieuwe faciliteit of het installeren van zware apparatuur, is het financieel verstandiger om te huren. Door te huren wordt voorkomen dat het bedrijf vastzit aan een dure investering voor een kraan die na het project wellicht nauwelijks meer wordt gebruikt. 

Voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen

Veiligheid is een cruciale factor bij het gebruik van hijskranen. Wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsveiligheid vereist dat hijskranen regelmatig worden geïnspecteerd en voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen. Bij het huren van een minihijskraan garandeert de verhuurder doorgaans dat de kraan in goede staat verkeert en voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. Dit voorkomt dat bedrijven zich zorgen hoeven te maken over inspecties en certificeringen, wat wel het geval zou zijn bij een eigen kraan.

Verhuurbedrijven zijn vaak gespecialiseerd in het onderhouden van hun machines en zorgen ervoor dat de kranen klaar zijn voor veilig gebruik zodra ze worden afgeleverd. Meer hierover leest u op Sankoo.com, waar direct een minihijskraan gehuurd kan worden.