Vocht op ongewenste plaatsen is de bron van veel problemen thuis. Gelukkig zijn de meeste problemen met vocht in huis goed op te lossen. Het vervelende probleem direct vakkundig aanpakken scheelt veel slepende ellende en hoge kosten op lange termijn. Maar betaal hiervoor niet meer dan nodig is voor een goede vochtbestrijding specialist, vergelijk meer offertes tegelijk. Kwaliteit van door ons geselecteerde aanbieders is altijd goed, je loopt geen enkel risico! Met 1 aanvraag kun je direct meerdere offertes van vakbekwame bedrijven uit eigen regio ontvangen. En laat je vrijblijvend verrassen door een duurzame oplossing voor lage prijs. Door een bouwkundige keuring in Utrecht aan te vragen zal een expert met je meelopen door de woning. Tijdens deze woningkeuring geeft de specialist tips en adviezen over de staat van de woning en eventuele nieuwe onderhoudspunten. Enkele methoden die door onze specialisten in vochtbestrijding gebruikt worden zijn:

● Kelderafdichting
● Impregneren muren
● Injecteren (methode onder druk)
● Repareren scheuren muren of vloeren
● Constructief verlijmen
● Damwand Afdichting
● Grondstabilisatie

Wanneer je zelf niet weet wat precies nodig in om jouw vochtprobleem goed op te lossen is dat heel begrijpelijk. De specialist met veel ervaring weet wel raad. Bij iedere offerteaanvraag draagt hij simpelweg beste oplossing aan voor jou! Omschrijf het probleem hieronder daarom zo goed mogelijk. Het vochtprobleem wordt dan snel opgelost voor jou en je gezin. Zo kunnen jullie verder met zorgeloos leven. Specialisten denken natuurlijk ook zelf mee in de beste oplossing voor ieder vochtprobleem. Zo ben je na behandeling snel van alle schimmels en vochtproblemen in huis verlost! Tijdens de bouwkundige keuring in Utrecht zal de expert niet alleen kijken naar het vochtprobleem maar ook verder kijken. Deze woninginspectie zal dus een beter en breder beeld geven van de staat van het huis.

Woningonderhoud
Wat kun je in tussentijd kan doen om de overlast te beperken en waterschade voorkomt is het volgende. Zorg ervoor dat het vloeistofniveau niet zo hoog komt dat het direct schade kan toebrengen aan materialen die niet tegen vocht kunnen. Materialen als hout (parketvloer), laminaat en vloerbedekking worden door vuil water snel aangetast. Haal deze materialen als kan weg, wanneer deze vast zitten hou het water er dan bij uit de buurt. Probeer niet zelf met halve maatregelingen de schade te herstellen. Bij verkeerd gebruik van chemische stoffen kan dit de herstelwerkzaamheden door de specialist verhinderen.

Disclaimer voor de onderhoudswerkzaamheden
Het is uiteraard aan jezelf om te bepalen welke werkzaamheden je wel en niet uitvoert om schade dan wel gevolgschade te voorkomen. Wij delen hier uitsluitend onze mening gebaseerd op eigen inzicht en ervaring.

● Kelderafdichting aanbrengen
● Het permanent impregneren van muren
● Injecteren van voegen, naden tot volledig stabiliseren van grond pakketten
● Repareren scheuren in muren
● Verstel van naden in vloeren
● Constructief verlijmen van bouwdelen
● Damwand Afdichting in bouwputten en waterbouwkundige werken
● Grondstabilisatie voor bouw (B&U) en wegenbouw (GWW).

Bouwkundige keuring laten uitvoeren
Voor het zoeken van een geschikte bouwkundige expert is het belangrijk om online te vergelijken. Er zijn verschillende bureau die een woningkeuring kunnen uitvoeren in Utrecht. Daarbij speelt prijs en kwaliteit een rol. Je hebt niets aan een goedkoop rapport dat niet volledig is. Het bouwtechnische rapport moet betrouwbaar zijn. Bespaar daarom zeker niet op de kosten van de keuring / inspectie. Dit heeft op de lange termijn alleen maar negatieve effecten (extra onvoorzien onderhoud).