Dit kun je doen om je huis duurzaam in te richten!

Naast dat het een trend is, is het zeer voordelig op de langer termijn om je huis duurzaam in te richten. Maar wat wordt er nu eigenlijk bedoelt met je huis duurzaam inrichten? Het gaat erom dat er zo min mogelijk energie wordt gebruikt tijdens het produceren en gebruik. Hier volgen een aantal tips om toe te passen tijdens het inrichten

Tip 1: Maak gebruik van de natuur

De natuur heeft van zichzelf hele mooie materialen die je kunt gebruiken voor de inrichting van je huis. Denk bijvoorbeeld aan: hout, leem en isolatiemateriaal. Naast dat hout een natuurproduct is, zou je er zelfs voor kunnen kiezen om van eikenhouten tafel op maat te laten maken. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook erg origineel!

Tip 2: Ga bewust om met elektriciteit

Doe het licht uit als je een kamer verlaat en zet de verwarming een tandje lager als je gaat slapen. Dit zijn allemaal kleine veranderingen die je kunt toepassen om je steentje bij te dragen aan een duurzame wereld. Je zou er bijvoorbeeld ook nog voor kunnen kiezen om te kiezen voor ledverlichting en energiezuinige apparaten. Hiermee breng je namelijk ook het energieverbruik omlaag. Een ander leuk voordeel van deze tip is: je ziet dit terug in de portemonnee!

Tip 3: Isoleer je woning!

Lekker in de winter thuis op de bank zitten met de kachel lekker hoog. Een beetje zonde als al deze warmte direct in de buitenlucht terecht komt. Een goed geïsoleerd huis helpt ook om vochtproblemen te voorkomen. Ramen vormen vaak een groot gat in de isolatieschil, zorg er daarom voor dat je gebruik maakt van ramen met dubbel glas. Daarnaast kun je ook kijken naar de U-waarde van het glas, hoe lager dit is, hoe beter het glas isoleert.

Houd de tips in gedachte bij het inrichten van je huis!