Er zijn steeds meer nieuwe manieren waarmee je jouw woning voorziet van warm water voor koken en douchen. Een van de opties die jij hebt is het plaatsen van een elektrische boiler. Maar wat is dit precies voor boiler, wat zijn de belangrijkste voordelen en wat zijn andere mogelijkheden voor het verwarmen van water? Dat lees je hier!

Wat is een elektrische boiler?
Een elektrische boiler is een praktisch apparaat dat voor warm water in je woning zorgt. Dit type boiler is voorzien van een verwarmingselement. Dit element wordt door middel van een thermostaat in werking gezet. Wanneer je snel warm water wilt is dit type boiler zeker aan te raden. Elektrische boilers zijn er in verschillende vormen en maten, waardoor het altijd mogelijk is een geschikt exemplaar te vinden voor jouw woning.

Alle voordelen op een rij
Wanneer je voor dit type boiler kiest is het goed om te weten dat je van een aantal voordelen profiteert. Benieuwd naar de belangrijkste redenen om voor dit type boiler te kiezen? Die lees je hier:

Je hebt geen gasaansluiting nodig voor het gebruik van deze boiler. Ook is er geen luchtaanvoer of rookgasafvoer nodig;
Het is erg eenvoudig om dit type boiler in je woning te installeren. Dit kost je nauwelijks tijd;
De boiler verwarmt het water snel en dit betekent dat je meteen kunt beschikking over warm water;
Dit type boiler heeft de mogelijkheid om meerdere tappunten tegelijk te verwarmen. Met een combiketel is dit bijvoorbeeld niet mogelijk.
Je profiteert van een lange levensduur: dit type boiler gaat tenminste 15 jaar mee.

Hoewel dit type boiler heel wat voordelen heeft, is het minder energiezuinig dan bijvoorbeeld een warmtepompboiler. Het is dan ook belangrijk om je opties goed in overweging te nemen, zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt voor in jouw woning!