Gerecyclede producten worden steeds belangrijker in onze samenleving. Heb jij werkschoenen nodig voor jouw beroep? Doe jouw aankoop dan bewust en ga voor duurzame werkschoenen. Emma heeft een vernieuwende collectie werkschoenen die zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Ontdek bovendien handige tips om de levensduur van jouw werkschoenen te verlengen. Lees hier op welke manier je jouw ecologische voetafdruk kunt verkleinen.

Emma collectie gerecyclede werkschoenen

De Nederlandse werkschoenen producent heeft de eerste collectie circulaire veiligheidsschoen op de markt gezet. De circulaire werkschoenen worden gemaakt van gerecyclede materialen die na de levensduur van de schoenen weer 100% recyclebaar zijn en een andere gebruiksfunctie krijgen. Er zijn zowel hoge als lage werkschoenen en met of zonder beschermneus. Hierdoor zijn de schoenen zeer breed inzetbaar.
Deze werkschoenen van werkschoenenwinkel.nl zijn geschikt voor heren en dames. De volgende Emma werkschoenen maken onderdeel uit van de circulaire collectie:

– Hoge werkschoen Emma Himalaya met beschermneus
– Hoge werkschoen Emma Amazone
– Emma Bryce HRO werkschoen met beschermneus
– Lage werkschoen Emma Andes
– Alaska Emma laag model werkschoen

Hoge werkschoen Emma Himalaya

De Emma werkschoen S3 Himalaya is een topper uit de circulaire collectie. Naast het duurzame aspect, scoren ze ook goed op andere kenmerken. De nubuck lederen bovenzijde is vuil- en waterafstotend. De binnen voering voert actief transpiratievocht af waardoor je geen last krijgt van zweetvoeten. Dankzij de stalen veiligheidsneus en -zool worden je voeten goed beschermd.
Dankzij de SRC normering glijd je niet uit op gladde ondergronden en de sterke PU beschermneus voorkomt vroegtijdige slijtage. Twijfel je nog steeds over de kwaliteit van circulaire schoenen? Via deze link vind je de hoge Himalaya werkschoen: https://www.werkschoenenwinkel.nl/hoge. Nu over de duurzame aspecten:

– De veters zijn gemaakt van PET-flessen
– De neus van de schoen, veterogen en veterhaken zijn gemaakt van gerecycled staal
– De schoenzool is gemaakt van Polyurethaan (PU)
– Na gebruik wordt de zool gerecycled voor bijvoorbeeld vloermatten
– De inlegzool is al van 70% gerecycled schuim gemaakt

Goede verzorging werkschoenen = langere levensduur

Wanneer je dagelijks werkschoenen draagt, is het belangrijk dat je ze goed verzorgt. Gemiddeld genomen gaan kwalitatieve werkschoenen 1,5 jaar mee (bij intensief gebruik). Wanneer je de schoenen goed onderhoudt, gaan ze een stuk langer mee. Hoe kun je de levensduur verlengen?

Lederen werkschoenen dien je goed in te vetten, minimaal 1 keer per maand. Hierdoor worden ze meer waterdicht en vuilafstotend.
Via deze website kun je ledervet bestellen. Zoek in de zoekbalk op: Rapide ledervet.

Ook is het belangrijk om werkschoenen goed te laten drogen. Doe dit door de inlegzolen en veters eruit te halen en vervolgens kranten in de schoenen te stoppen. Let op: zet werkschoenen nooit bij een verwarming om te drogen. Verder is het goed om de schoenen met regelmaat schoon te maken, het vuil tijdig te verwijderen en in te sprayen met impregneerspray.