Hoe duurzaam is elektrisch rijden

Van plan om over te stappen op elektrisch rijden? Goed plan, want elektrisch rijden is groen rijden. Een elektrische auto heeft geen uitlaat waar schadelijke afvalstoffen uitkomen. Dit is in ieder geval minder schadelijk voor het milieu. Benieuwd hoe duurzaam elektrisch rijden is? Wij zetten het graag voor je op een rijtje en laten ook nog twee Tesla’s schitteren.

Hoe duurzaam is elektrisch rijden?

Het grote voordeel van een elektrische auto is dat je tijdens het rijden veel minder CO2-uitstoot uitstoot ten opzichte van een auto die op brandstof rijdt. Hoe veel keer schoner elektrische rijden precies is, is afhankelijk van de soort stroom die je gebruikt om je accu op te laden. De duurzaamste manier om je voertuig op te laden is toch wel met zonnepanelen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je accu op te laden met groene, hernieuwbare energie. Dit is ook wel een schone optie.

De Tesla Model X | Duurzaam en Ruim model

De Tesla Model X is uit eigen voorraad direct leverbaar. Daarnaast heeft deze fantastische auto falcon wing deuren. Daar staat de Model X misschien ook wel het meeste bekend om. Ook heeft het voertuig ontzettend veel ruimte van binnen. Naast dat de auto hartstikke leuk is voor bepaalde gadgets, biedt de auto wel ruimte voor 7 volwassenen.

De Tesla Model Y | Verkrijgbaar in meerdere modellen

De Tesla Model Y is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Long Range en Performance. In 2022 komt Tesla met de goedkopere versie van de Tesla Model Y, de Standard Range. De Tesla heeft het uitstekend voor elkaar als het om het opladen gaat. Binnen een halfuur is het voertuig weer voor 80 procent opgeladen. Zo kun je onderweg even gaan lunchen bij een restaurant terwijl jouw auto oplaadt. Ideaal toch? Dan kun je daarna gelijk weer de weg op.