Je gedrag aanpassen voor een beter milieu houdt niet op in de badkamer. Shampoo staat erom bekend dat het plastic bevat. Dat de verpakking van plastic is, zie je meteen. Je ziet echter niet dat ook de shampoo zelf vol zit met kleine plastic deeltjes. Zonder het te weten spoel je dus regelmatig van alles het riool in wat daar niet thuishoort. Gelukkig kan het ook anders. Met de shampoo bar belast je het milieu minimaal terwijl je haar toch heerlijk schoon en fris wordt.

Je haar wassen met een shampoo bar

Het lijkt misschien vreemd om je haar te gaan wassen met iets wat eruit ziet als een blokje zeep. Je bent waarschijnlijk zo gewend aan de vloeibare shampoo uit een fles. Maar is het wel zo gek? Je handen wassen met een stuk zeep is toch ook heel gewoon? Eigenlijk is een shampoo bar niets anders dan een stuk zeep, maar dan bedoeld om je haar te wassen. Groot voordeel van de shampoo bar is echter dat deze een stuk milieuvriendelijker gemaakt wordt. Er zit geen plastic in en ook andere stoffen die een negatieve invloed op het klimaat kunnen hebben, worden zoveel mogelijk vermeden. Ook over de verpakking is nagedacht: deze is volledig biologisch afbreekbaar en bevat geen plastic.

Shampoo tegen vet haar

Misschien denk je dat je haar zo vet is dat je daar een speciale shampoo tegen vet haar voor nodig hebt. Ook dan kun je gewoon een shampoo bar gebruiken. Er zijn shampoo bars voor elk haartype dus ook tegen vet haar. Deze shampoo bars hebben heerlijk fruitige geuren zoals sinaasappel en citroen. Eventueel kun je je haar extra verwennen met een conditioner bar met dezelfde geur. Zo zie je maar weer, mooi schoon en gezond haar en een gezond milieu gaan prima samen.