Als je hebt besloten een inductie kookplaat te kopen dan worden je nog een paar belangrijke keuzes voor de voeten geworpen. Als je niet helemaal thuis bent in de wereld van inductie kan dit echter best lastig zijn dus dan zullen de volgende tips je handig van pas komen. Misschien heb jij wel besloten om in jullie nieuwe huis direct inductie te gaan gebruiken of wil je het gasfornuis vervangen voor een inductie kookplaat. In al deze situaties zal dit artikel nuttig zijn om je te helpen bij het maken van belangrijke keuzes.

Let op de aansluiting
Niet in alle gevallen kan de kookplaat worden aangesloten op een regulier stopcontact. Varianten die wel op een gewoon stopcontact kunnen worden aangesloten zijn de plug en play varianten en de fase 1 kookplaten. Ben jij echter een keukenprins(es) en sta je graag lekker te kokkerellen in de keuken dan ga je vaak een inductie kookplaat kopen met meerdere fasen en die kan dus niet op een stopcontact worden aangesloten. Hiervoor heb je namelijk een speciale Perilex aansluiting voor nodig. Vraag je dus af wat bij jouw wensen en behoeften past en kies op basis daarvan een kookplaat uit.

Speciale pannen voor inductie kookplaat kopen
Wat niet iedereen weet is dat je niet met iedere pan die je wellicht voor het gasfornuis gebruikte ook op een inductie kookplaat kunt koken. Hiervoor heb je vaak namelijk speciale pannen nodig. Ga je een inductie kookplaat kopen en hoop je zo snel mogelijk in jouw nieuwe keuken te gaan koken zorg dan dus wel dat je vast een geschikte pannenset in huis hebt. Anders wordt het lastig om een lekkere maaltijd klaar te maken ondanks dat de kookplaat al op de juiste wijze is aangesloten. Je kunt deze pannen gemakkelijk vinden in de winkel of online.