Vogels zijn altijd opzoek naar een plekje om te nestelen of te schuilen voor de zon of roofdieren. De ruimte onder zonnepanelen is daar perfect geschikt voor. Hieronder zijn ze beschut tegen weer en wind. Kortom dus een paleisje voor vogels.

Vogels onder de zonnepanelen kunnen echter grote gevaren met zich meebrengen. Voor de nesten gebruiken vogels nog net geen buskruit, maar wel andere erg brandbare materialen zoals stro, hout, zwerfafval, karton, takjes, etc. Dit maakt de woning uiteraard een stuk onveiliger. Door het geritsel van de vogels ontstaan er krasjes ontstaan in de folie. De panelen raken dan beschadigd en kan er een storing ontstaan in het systeem.

Andere problemen door vogels onder zonnepanelen

Daarnaast zijn de beestjes helaas ook niet zinnelijk en komen hun uitwerpselen onder, rondom, en op de zonnepanelen te liggen. De poep kan in de dakgoot terecht komen en deze kan hierdoor verstopt raken. Het regenwater loopt dan niet goed meer weg. Ook de stroomproductie neemt af wanneer vogels onder de dakpannen gaan leven. Hun poep op de panelen blokkeert zonlicht waardoor de hoeveelheid zon dat per vierkante meter op de panelen schijnt afneemt, en door hun nesten neemt de ventilatie onder de panelen af. De temperatuur van de panelen neemt dan toe waardoor ze minder stroom opwekken. Ook kunnen de activiteiten van de vogels het dagelijks leven enigszins beïnvloeden. Het zingen, iets waar vogels wel zoal om bekend staan, zal in het begin misschien idyllisch in de oren klinken, maar om consequent om half vijf ’s nachts wakker gemaakt te worden met gezang kan bij iedereen op een gegeven moment het bloed onder de nagels vandaan halen. Daarnaast trekken de beestjes veel insecten aan.

Voorkom deze gevaren met anti vogel zonnepanelen!

Om vogels onder zonnepanelen te voorkomen kan men vogelwering rondom de panelen plaatsen. Deze maken het onmogelijk voor vogels om onder panelen te kruipen. Zo creëer je je eigen anti vogel zonnepanelen !