Wat is het nut van een water ontharder?

Een waterontharder verlaagt de concentratie calcium, magnesium en kalk in je water, waardoor het water minder hard wordt. De meest modellen waterontharders gebruiken bepaalde stoffen om die concentratie omlaag te brengen. Het water dat uit de waterontharder stroomt is hierdoor zachter dan het water daarvoor. Na een bepaalde tijd raken de harsbolletjes in de waterontharder verzadigd en moeten deze schoongemaakt worden met water en zout. Bij moderne waterontharders gaat dit automatisch. Tijdens het proces vloeit zowel het water als het zout terug naar het riool, zonder dat deze in contact komen met de waterleiding die verbonden staat met je kraan.

Aquablu en water ontharders

Aquablu is een bedrijf die deze water ontharders verkoopt, zij verkopen alleen duurzame water ontharders welke goed zijn voor het milieu. Een voorbeeld hiervan is de Soft Shield Elite. De Soft Shield Elite is een waterontkalker die niet alleen de kalk uit het water verwijderd maar ook de kalk die al aanwezig is in je waterleidingen. Deze ontharder gebruikt een speciale kristallisatie technologie die de mineralen in je water neutraliseert in plaats van ze compleet te verwijderen, waardoor je water nog wel gezond blijft. Die technologie voorkomt ook weer die vorming van kalk in de waterleidingen en vermindert metaal in het water. Het filter wat in dit apparaat zit moet je wel iedere de 2,5 jaar vervangen. De prijs van dit apparaat is €799,-. Wanneer je een onderdeel moet vervangen kan je deze via de website bestellen, of het nu een cartridge is of een filter, Aquablu heeft het!

Voordeel van duurzame water ontharder

Het voordeel van een duurzame ontharder is dat er geen hoge kosten zijn om je water te ontharden, er is weinig impact op het milieu en je kan genieten van zacht water. De waterontharders van Aquablu hebben ook geen zout, afvalwater, maandelijks onderhoud of gebruik van chemicaliën nodig om het water in jouw huis beter te maken. Daarnaast kan hard water schadelijk zijn voor apparaten die voorzien zijn van verwarmingselementen, denk hierbij aan een droger. Dit komt omdat calcium en magnesium het apparaat doet slijten en vooral het verwarmingselement snel kapot maakt. Hierdoor heb je ook een hoger stroomverbruik.

Test drinkwater

Wil je testen of jouw drinkwater gezond is, dan kan je dat ook doen via Aquablu. Zij verkopen testen waarmee je jouw drinkwater kunt testen, deze zijn gecertificeerd. Zo kun je altijd zien of het water wat jij drinkt schoon genoeg is. Hierbij kan je bijvoorbeeld ontdekken of er lood in je water zit, wat natuurlijk extreem slecht is voor je gezondheid. Je kan deze voor €49 per stuk kopen. Nu kan je met je nieuwe duurzame water ontharder genieten van lekker, gezond en schoon water. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het water wat je drinkt lood, kalk, magnesium of calcium bevat. Dat geeft een goed gevoel! En het is nog milieuvriendelijk ook!