Wat kun jij doen om klimaatverandering tegen te gaan?

Het is tegenwoordig een hottopic: klimaatverandering. Van de bosbranden in Australië begin dit jaar tot aan de steeds minder strenge winters in ons eigenland. Klimaatverandering zie je op elk niveau terug. Het is zelfs zo: als de winters hier zo zacht blijven, sterft 60% van de plantensoorten uit die hier op dit moment leven. Ze zeggen dat een beter wereld begint bij jezelf, maar wat kun jij nou doen om klimaatverandering tegen te gaan?

Draag je steentje bij

Je kunt zelf al heel makkelijk je steentje bijdragen om klimaatverandering tegen te gaan. Neem bijvoorbeeld de trein in plaats van het vliegtuig als je op vakantie gaat. Daarnaast zou je dit ook dagelijks kunnen toepassen, door met het openbaar vervoer naar je werk te gaan in plaats van met de auto. Ook een dag geen vlees eten draagt al bij om klimaatverandering tegen te gaan. Er is namelijk ontzettend veel water nodig om een klein stukje vlees op je bord te krijgen.

Wat dacht je van isolatie?

In de winter zitten we er het liefste allemaal warm bij. De kachels gaan weer aan en we zitten heerlijk met een kop thee de meest iconische films te kijken. Het is belangrijk om te zorgen dat je huis goed geïsoleerd is, hiermee voorkom je dat de warmte die je stookt snel verloren gaat in de buitenlucht.

Brand?

Met de stijgende temperatuur is de kans op branden steeds groter. Niet alleen de stijgende temperaturen, maar ook het hebben van een ketel kan een reden zijn om brand te krijgen in huis. Het is daarom van groot belang dat je hiervoor goed verzekerd bent. Mocht het voorkomen, dan kom je in ieder geval niet voor vervelende verassingen te staan. Hier kun je gemakkelijk en snel verschillende brandverzekeringen vergelijken en direct de meest passende afsluiten voor uw woning.

Hopelijk helpen deze tips je op weg om je steentje bij te dragen om klimaatverandering tegen te gaan!